ECO FOOD – Niedostępny do kupienia

ECOFOOD odkaża żywność, wodę oraz przedmioty domowego użytku. Działanie przyrządu jest szkodliwe dla patogenów biologicznych. To zapobiega wystąpieniu infekcji w organiźmie człowieka, zapewnia profilaktykę wielu chorób i utrzymuje bezpieczne środowisko.

Codziennie organizm człowieka styka się z chorbotwórczymi mikroorganizmami – źle umyte warzywa i owoce, zakażone ryby i mięso, kuchnie, łazienki i ubikacje, wycieraczki przed drzwiami czy leżaki dla zwierząt domowych. Do odkażania z reguły wykorzystuje się chemiczne środki czystości. Używanie ECOFOOD do odkażania – to najbardziej ekologiczny sposób usunięcia patogennych mikroorganizmów.

ECOFOOD jest skuteczny dla:
Odkażania i strukturyzowania (aktywowania) wody, ochrony przed oddziaływaniem na organizm zawartych w niej szkodliwych substancji chemicznych i biologicznych.
Obróbki żywności (mięsa, warzyw, owoców, zieleniny, ryb, jajek, napojów, etc.) do odkażania, polepszenia smaku, wydłużenia okresu świeżości. Neutralizacja wpływu na organizm naturalnych i chemicznych zabrudzeń, zawartych w żywności.
Pielęgnacji akwarium (odkażanie i poprawy jakości wody).
Dezinfekcji toalet, łazienek, roboczych powierzchni w kuchni.
Poprawy wzrostu i przechowania materiału siewnego poprzez ich obróbkę przed przechowaniem i wysiewem.
Dezinfekcji toalet dla psów i kotów oraz ich przestrzeni życiowej.

Urządzenie ECOFOOD zawiera promiennik pola elektromagnetycznego zakresu optycznego. Generowane przez urządzenie pole posiada wyraźną aktywność biologiczną. Do odkażania żywności i wody w przyrządzie zastosowana jest informacyjna matryca preparatu „Chlorhexidin” poddana amplitudnej modulacji źródłem optycznego promieniowania. Moc i parametry modulacji są zadawane, sterowane i regulowane przez wbudowany program z mikroprocesora. Podczas pracy urządzenia część energii promieniowania elektromagnetycznego jest przetwarzana na biopole, podobne do tego, które tworzy się przez organizm człowieka lub zwierzęcia.

Rezultaty eksperymentów pokazały, że generowane przez urządzenie pole elektromagnetyczne posiada wyraźną i dość silną aktywnością biologiczną. Przy czym, ten wpływ biologiczny może być zarówno przyjazny dla napromieniowanego organizmu jak i szkodliwy dla żywej tkanki. To zależy od ustawionych w programie charakterystyk modulacji oraz formy promieniowania. Znak (±) oddziaływania biologicznego oraz dobór parametrów, natężenia i rodzaju promieniowania, włożonych do programu, realizuje się empirycznie (póki co brak teorii takich procesów) z wykorzystaniem biodetektorów lub bioczujników (komórkowych populacji i kultur) lub za pomocą subjektywnego odczucia człowieka – operatora (przykładowo, ekstrasensów i biolokacji). Biogenny efekt promieniowania urządzenia może się zmieniać dość silnie w dynamicznym zakresie, od biostymulacji do wpływu biopatogennego, w zależności od rodzaju impulsowej modulacji źródła promieniowania. Jeśli promieniowanie przyrządu przepuścić przez jakąkolwiek substancję, to potok promieniowania otrzyma dodatkową specyficzną informacyjną modulację, zawierającą informację o tej substancji, którą jest przenoszona wraz z polem promieniowania na naświetlany organizm, żywność czy wodę pitną. W rezultacie organizm otrzymuje bardzo ważny bioaktywny wpływ. Kiedy aparat wykorzystuje się do odkażania żywności i wody, do urządzenia wkłada się preparat „Chlorhexidin” lub informacyjną matrycę inaktywowanego szczepu patogennego organizmu i włącza się odpowiedni program informacyjnej modulacji źródła promieniowania optycznego. Aparat ECOFOOD sprzedaje się z ustanowioną matrycą „Chlorhexidin”.

Generator promieniowania działa na częstotliwości o długości fali 525 nanometrów, moc promieniowania 500 miliwatt, zasięg aktywnego wpływu 50 cm od aparatu, dwie częstotliwości modulacji promieniowania: 12,5 Hz i 3,5 kHz. Przyrząd ma niewielkie wymiary 58х105х19 mm, zasilany jest napięciem 3 V od dwóch baterii typu ААА.